Vacanta de Paste in Malta, 06-10 mai 2024

4
 
Transport hotel
Perioada 06-10 mai 2024
Oferta speciala
de la
 
450
persoana/sejur

 

450 euro/ persoana, loc in camera dubla; supliment single 200 eur

*Pretul este valabil pentru rezervare si plata avans, pana la 17.04.2024

 

ITINERARIU

 Malta- Valetta - Mosta–Mdina-Grota Albastra–Marsaxlokk–Templele Hagar Qim–Pestera Ghar Dalam-Palazzo Parisio–Ta’Qali Crafts Village

 

SERVICII INCLUSE

• Bilet de avion Bucureşti – Malta – Bucuresti. 

Orar: 06 MAI 05:45 București - 07:05 Malta ; 10 MAI 10:30 Malta - 13:45 București

• Bagaj de mana, dimensiuni 40 x 30 x 20 cm (rucsac sau geanta de umar)

• 4 nopți de cazare la hotel de 3* cu mic dejun: 115 The Strand Hotel by NEU Collective sau similar

 

SERVICII NEINCLUSE

• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oras* plătibile la hotel (circa 6€/pers./ zi), alte taxe şi cheltuieli personale.

• Intrari la obiectivele turistice si bilete la mijloacele de transport in comun

• Excursiile opționale, pentru minim 20 de persoane;

• Asigurare storno

• Bagaj de mana, dimensiuni 55 x 40 x 23 cm (troler maxim 10 kg) – 48 eur dus intors

 

PROGRAM:  Vacanta de Paste in Malta, 5 zile, Avion

 

Ziua 1 | Bucuresti– Malta- Sliema -Valetta

Imbarcare la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 03:45 , pe zborul cu destinatia Malta. Decolare la Malta la ora 05:45 , ajungi in Malta la 7:05  – Transfer la hotel in Sliema. Apoi, incepi incursiunea pe taramul cavalerilor maltezi cu insasi capitala arhipelagului-Valletta. Construit pe peninsula ce separa Marele Port (Grand Harbour) la sud de Portul Marsamxett la nord, orasul este unul foarte mic... de la un capat la altul nu are mai mult de 2 km si poate fi usor strabatut la pas. Prima oprire va fi la Gradinile Upper Barracca de unde ai o priveliste uluitoare asupra celor Trei Orase si a Marelui Port. Continuand la pas pe strazile orasului pana la urmatoarea oprire–Co-Catedrala Sf. Ioan–o capodopera a arhitecturii care abunda in sculpturi, morminte in marmura si picturi faimoase (printre care si „Decapitarea Sfantului Ioan Botezatorul” a celebrului Caravaggio). Retur la hotel. Timp liber la dispozitie.

 

Ziua 2 | Mosta–Mdina–Cele 3 Orase (Vittoriosa, Senglea si Cospicua)

Mic dejun. Astazi, iti propunem sa descopri aceasta insula mica, dar plina de istorie, calatorind spre centrul ei. Incepe prin a vizita Domul din Mosta–al treilea dom din Europa ca marime nesustinut de coloane. Urmatoarea oprire va fi in Rabat, la Catacombele St. Pavel–datand din Sec al III-lea i.Hr., se crede ca au fost folosite pana in Sec al VII-lea d.Hr.–urmata de Mdina–vechea capitala a Maltei, “orasul tacut” cum mai este cunoscut. In acest mic orasel cu strazi inguste, in totalitate pietonal, te vei plimba pe langa bastioanele impozante de unde vom avea o vedere panoramica asupra intregii insule. Aici s-a turnat mare parte din celebrul film “Contele de Monte Cristo” si tot aici se afla si principala catedrala a Maltei–Catedrala Sf. Pavel. Ziua de astazi se incheie cu o vizita scurta in cele Trei Orase (Senglea, Cospicua si Vittoriosa) cu o oprire in Vittoriosa–prima casa a Cavalerilor Ordinului Ioanit–unde vei vizita Palatul Inchizitorului, unul dintre putinele palate ale temutei Inchizitii care s-au mai pastrat in Europa si singurul accesibil publicului larg. Retur la hotel si timp liber la dispozitie.

 

Ziua 3 | Grota Albastra–Marsaxlokk–Templele Hagar Qim–Pestera Ghar Dalam

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, excursie in sudul Maltei. Prima oprire o poti face la Grota Albastra–cea care este asemanata pe buna dreptate cu cea de la Capri. O scurta calatorie cu barcuta (contra-cost si daca vremea o va permite) iti va da ocazia sa admirati flora subacvatica din aceste grote. Vei continua apoi cu pitorescul satuc de pescari Marsaxlokk unde te vei relaxa privind marea si admirand cunoscutele barcute malteze numite "luzzu” pictate in traditionalele culori rosu, albastru si galben. Dupa ce te-ai relaxat un pic, continui cu o calatorie in timpurile stravechi vizitand Templele Megalitice Hagar Qim–un grup de temple care datorita starii lor de conservare foarte buna aduc o dovada a iscusintei si a abilitatilor artistice a stramosilor indepartati. Ultima oprire a zilei va fi la Pestera Ghar Dalam–una dintre primele asezari a acestor insule, datand din Anul 5000 i.Hr. Cazare la Hotel Plaza 3* Sliema sau similar.

 

Ziua 4 | Palazzo Parisio–Ta’Qali Crafts Village

Mic dejun. Optional, azi te invitam sa cunosti Palazzo Parisio–de departe cel mai aristocratic palat din Malta. Palazzo Parisio a fost descris pe buna dreptate ca fiind “Versailles in miniatura”. Frumoasele sale gradini amenajate, apreciate ca fiind printre cele mai frumoase din Europa, reflecta din plin splendoarea acestei case deosebite. Lasa apoi in urma opulenta palatului, pentru a incheia incursiunea pe aceasta insula cu o alta fata a Maltei–cea a produselor locale traditionale, departe de impunatoarele biserici si monumente lasate in urma de Cavalerii Maltezi. Vei vizita Ta Qali Craft Village–o locatie unde se produc tot felul de obiecte artizanale locale si unde ii veti putea urmari pe localnici in timpul procesului de lucru. Retur la hotel si timp liber la dispozitie.

 

Ziua 5Malta-Bucuresti

Eliberarea camerelor si transfer catre aeroport in jur de ora 7:00. Decolare la ora 9:35si aterizare la Bucuresti la ora 12:50. 

Sfarsitul vacantei!

 

NOTA: Ordinea de desfasurare a programului poate varia in functie de dorinta dumneavoastra.

 

CONDITII DE PLATA (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):

- La inscriere se achita un avans de 250 eur, din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare

- Diferenta se achita cu cel putin 15 de zile inainte de data inceperii excursiei

 

CONDITII DE ANULARE (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):

- Daca rezervarea se anuleaza cu mai mult de 21 zile inainte de plecare: avansul nu se restituie

- Daca rezervarea se anuleaza cu mai putin de 15 zile inainte de plecare: 100% penalizare

 

* Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii; odata achitat avansul, turistul accepta conditiile de comercializare si penalizare din oferta.

 

SERVICII INCLUSE

• Bilet de avion Bucureşti – Malta – Bucuresti. 

Orar: 06 MAI 05:45 București - 07:05 Malta ; 10 MAI 09: 35 Malta - 12:50 București

• Bagaj de mana, dimensiuni 40 x 30 x 20 cm (rucsac sau geanta de umar)

• 4 nopți de cazare la hotel de 3* cu mic dejun; 115 The Strand Hotel by NEU Collective sau similar

 

SERVICII NEINCLUSE

• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oras* plătibile la hotel (circa 6€/pers./ zi), alte taxe şi cheltuieli personale.

• Intrari la obiectivele turistice si bilete la mijloacele de transport in comun

• Excursiile opționale, pentru minim 20 de persoane;

• Asigurare storno

• Bagaj de mana, dimensiuni 55 x 40 x 23 cm (troler maxim 10 kg) – 48 eur dus intors

 

Informatii parte din contract:

 

Derulare program:Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru tarile tranzitate.

Hotelurile folosite in programele de circuite culturale sunt hoteluri standard. Lista cu hotelurile confirmate pentru o anumita data de plecare din sezonul curent, va fi nominalizata cu 14 zile inainte de plecare. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.

 

Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu cu exactitate asupra lor.

Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor. Preturile afisate in program sunt informative.

Ghizi si programe optionale:Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se viziteaza doar pe exterior.

Agentia recomanda achitarea excursiilor optionale din tara pentru a beneficia de Discount. Ȋn cazul disponibilitatii, unele excursii optionale se pot achita si ȋn timpul derularii programului, ghidul fiind obligat sa elibereze chitanta.

Pentru sumele colectate de catre ghid, in numele turistului, pentru achitarea diferitelor biletele de intrare la obiective / bilete de vaporas / feribot, clientul va primi tichetele locale.

 

Documente de calatorie:

Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. 

Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. 

Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

Pentru calatorie sunt necesare pasaportul / cartea de identitate valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara

In Italia se calatoreste cu carte de identitate sau pasaport, in termen de valabilitate. Vezi conditii de calatorie aici: https://www.mae.ro/travel-conditions/3711

 

Alte informatii utile:

 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta. 

 • Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions

 • Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)

 • Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

 • Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.

 • In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.

 • Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

 • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. 

 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort. 

 • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

 • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate. 

 

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. 

Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism. 

Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni). 

Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza. 

Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

 

TURIST: Am luat la cunostinta oferta si sunt de acord cu programul turistic si cu cele mentionate mai sus: ___________________ (semnatura)

CONDITII DE PLATA (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):

- La inscriere se achita un avans de 250 eur, din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare

- Diferenta se achita cu cel putin 15 de zile inainte de data inceperii excursiei

 

CONDITII DE ANULARE (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):

- Daca rezervarea se anuleaza cu mai mult de 21 zile inainte de plecare: avansul nu se restituie

- Daca rezervarea se anuleaza cu mai putin de 15 zile inainte de plecare: 100% penalizare

 

Solicita rezervare

You must agree to the conditions for processing your personal data.

Solicita oferta