Roma - Cetatea eterna

Impreuna descoperim misterelor orasului de pe 7 coline

3
 
Transportation
Perioada 05.06 - 08.06.2022
 
340
persoana/ sejur

 

ZIUA 1 | BUCURESTI – ROMA

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 05:00 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei Wizzair cu destinatia Roma. Decolare la ora 07:15, sosire la Roma la ora 08:20. Calatorul care ajunge pentru prima data in Roma este fascinat. Este fascinat de arhitectura impunatoare si, totodata, primitoare a cladirilor, de portocalii salbatici, de vitrinele cochete ale magazinelor de paine sau de vin, de terasele intime ghemuite in colturi incarcate de istorie, unde celebra cafea italieneasca il trezeste cu aroma ei puternica. Descoperim atmosfera orasului cu spirit cuceritor intr-un tur pietonal de oras cu ghid local: Colloseum (exterior), minunatele fantani ale Romei, Piazza Venezia, Piazza di Spagna, Pantheon (exterior), Piazza Navona. Dupa terminarea turului de oras, timp liber la dispozitie in centrul Romei pentru vizite individuale. Transfer la hotel. Cazare la hotel 3* in Roma. 

ZIUA 2 |ROMA – MUZEELE VATICANULUI

Mic dejun. Vizita la Vatican (deplasarea se face cu mijloacele de transport in comun) – cel mai mic stat independent din lume. In Muzeul Vaticanului puteti admira colectii de antichitati, sculpturi si fascinantele galerii de tapiterii. Nu in ultimul rand, Celebra Capela Sixtina pictata de Michelangelo & Bazilica San Pietro – cea mai mare biserica catolica din lume unde puteti admira celebra capodopera „Pieta” a lui Michelangelo. Timp liber pentru shopping. Roma este un loc excelent pentru cumparaturi, cu magazine impanzite in tot orasul. Capitala cosmpolita si prospera de peste 2000 de ani, Roma ofera un amestec multi-etnic, care este atat atractiv, cat si exploziv! Roma gazduieste o gama larga de oportunitati de shopping, unele dintre cele mai renumite zone de cumparaturi in Roma sunt: Via dei Condotti, cea mai exclusivista strada de shopping, Piazza di Spagna, Via del Corso. Cazare la hotel 3* in Roma.

ZIUA 3 | ROMA – CATACOMBE

Mic dejun. Roma este leagănul creștinătății, aici fiind construite primele biserici în lume. Basilica “San Giovanni în Laterano” poartă semnătura împăratului Constantin , care a edificat aici ceea ce astăzi numim “Catedrala Romei”. În apropiere se află Basilica “Santa Croce”, cu mărturii de la Ierusalim aduse la Roma de împărăteasa Elena precum și Biserica “Sancta Sanctorum”, care conține în interior treptele pe care a urcat Iisus la judecata lui Pilat. Ne îndreptăm apoi spre faimoasele catacombe romane, aflate pe Via Appia Antica, acolo unde au fost înmormântați primii conducători ai Bisericii. Cazare la hotel 3* in Roma.

ZIUA 4 | ROMA – BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor de hotel. Timp liber in Roma pentru vizite personale sau shopping.

Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Companiei Wizzair cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 21:35 si aterizare Bucuresti la ora 00:35. Sfarsitul pachetului de servicii turistice.

Tarife calculate pentru un grup de 30 platitori

 

Ø  340 Euro adult loc in camera dubla

Ø  430 Euro adult loc in camera single

·       Zbor direct Bucuresti – Roma - Bucuresti, Compania Wizzair

·       Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)

·       Bagaj de mana mic, dimensiuni 40 x 30 x 20 cm (geanta/ rucsac care incape sub scaunul din fata)

·       Cazare 3 nopti cu mic dejun la Roma, hotel 3*

·       Servicii ghid local

·       Intrare vizita Vatican

·       Transferuri aeroport – hotel – aeroport

·       Asigurarea storno si medicala cu protectie covid (ferm recomandata in contextul actual)

·       Taxa de oras: 6 Euro/ persoana/ noapte (se achita de client la receptia hotelului)

·       Bacsis pentru soferi si ghizi locali

·       Intrarile la obiectivele turistice (exceptie Vatican)

·       Bagaj de cala 20 kg – de la 55 euro/ persoana/ zbor (se achita in aeroport, la ghiseul companiei aeriene)

Persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile și care doresc să intre pe teritoriul italian, au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări, următoarele documente:

a.    formularul de localizare a pasagerilor (https://app.euplf.eu) în format digital (prin vizualizarea acestuia pe dispozitivul mobil) sau tipărit;

b.    certificatul digital UE  COVID-19 care atestă UNA din situațiile următoare:

  • vaccinarea anti-SARS-CoV-2 cu schemă completă, (pentru vaccinuri cu administrare în doză unică sau două doze) efectuată cu mai puțin de 9 luni în urmă;
  • vaccinarea anti-SARS-CoV-2 cu schemă completă și doză de rapel;
  • vindecarea de COVID-19 care a avut loc în urmă cu 6 luni;
  • efectuarea unui test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ, cu 72 de ore anterior intrării în Italia sau a unui test rapid (tip antigen), cu rezultat negativ, cu 48 de ore înainte. 

 

ATENȚIE! Pentru a călători în Italia, certificatul digital UE COVID-19 care atestă vaccinarea cu schema completă trebuie să aibă o valabilitate de maxim 9 luni (270 zile) de la data administrării dozelor succesive primei doze sau de la data vindecării, însă, începând cu data de 1 februarie 2022, pentru desfășurarea de activități zilnice pe teritoriul acestui stat, autoritățile italiene au redus valabilitatea certificatului digital UE COVID-19 la 6 luni (180 de zile).

Rezerva acum