Martisor la Istanbul

Traieste, simte…descopera, gusturile unui oras de poveste!

3
 
Transportation
Perioada: 02.03-06.03.2022
Special offer
de la
 
200
persoana/ pachet

Ziua 1 Miercuri 02.03.2022 : Bucuresti - Constanta - Istanbul

Plecare din Bucuresti la ora 16.00 spre Constanta (imbarcare la ora 20.15 de la Vapor, vis a  vis de Gara CFR). La ora 20.30 plecare spre Turcia pe itinerariul:  Constanta – Vama Veche – Varna – Burgas – Derekoy – ISTANBUL

 

Ziua 2 Joi 03.03.2022 : Istanbul – Tur pietonal

Sosire in Istanbul in functie de formalitatile vamale.Functie de disponibilitatea camerelor libere la ora sosirii, se face cazarea sau timp liber pentru acomodare.

La ora 11.00 vom incepe turul pietonal spre piata Sultanahmet cu vizita la Hipodrom, Moscheea Albastră. Catedrala Sfanta Sofia {numele sau inseamna “Sfânta Înțelepciune” si este considerată de unii autori drept cea de a opta minune a lumii antice tarzii. Marturie a geniului constructiv uman, ea a reprezentat centrul vietii religioase a Imperiului Roman de Rasarit, apoi, dupa cucerirea turcă a servit drept moschee iar dupa anul 1935 a devenit muzeu la initiativa marelui reformator turc Mustafa Kemal Atatürk}, iar din Iulie 2020 transformata in moschee de catre Ministerul Cultelor, Palatul Topkapi {timp de aproape 4 secole, resedinta sultanilor otomani}. Cazare Hotel 3* in Istanbul


Ziua 3 Vineri 04.03.2022 : Istanbul - Tur ecumenic

Mic dejun. La ora …… pornim intr-un tur ecumenic cu vizite la : Biserica Izvorul Tămăduirii (locul în care Maica Domnului i-a descoperit Împăratului Leon apa Tămăduitoare), Biserica Românească cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi (ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu), Biserica Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului. Timp liber pentru shopping: Marele Bazar si zona Laleli, zone de cumparaturi preferate atat de localnici, cat si de turisti.

Marele Bazar din Istanbul este una din cele mai mari piete acoperite din lume avand 60 de strazi si 5.000 de magazine, atragand zilnic intre 250.000 si 400.000 de vizitatori. Este cunoscut pentru bijuterii, ceramica pictata manual, covoare si broderii.

Seara OPTIONAL: Tur by night cu autocarul in ASIA, unde vizitam Moscheea Camlica, cea mai noua moschee din Istanbul cu 6 minarete, construita de Erdogan, cel de-al 12-lea presedinte al Turciei si vom admira panorama Bosforului de la cel mai frumos loc de belvedere de pe dealul Camlica.
Tarif: 20 euro/pers . Cazare Hotel 3* in Istanbul.

 

Ziua 4 Sambata 05.03.2022 :  Istanbul

Dupa servirea micului dejun:

OPTIONAL: Vizita Insula Printilor (Tarif 50 euro/pers: Include transfer ferry; plimbare cu minibus electric. Pentru cei care doresc sa se roage la Icoana Facatoare de minuni a Sf.Mare Mucenic Gheorghe, vom urca la Biserica Sf.Gheorghe (Biserica greceasca), pranz.
Revenire  in Istanbul si vizite la fabrica de piele, shopping magazine de dulciuri, suveniruri, cosmetic in Piata Taksim. Cazare la Hotel 3*

OPTIONAL : Seara Turceasca pe vapor + Croaziera Bosfor: dans, traditii si voie buna ! Tarif: 50 euro/pers. Cazare la Hotel 3* in Istanbul.

Ziua 5 Duminica 06.03.2022 Istanbul – Constanta – Bucuresti

Mic dejun. Imbarcare si plecare pe traseul Istanbul – Constanta - Bucuresti. Sosire in functie de formalitatile vamale si de trafic.

l  cazare 3 nopti Hotel 3*  in Istanbul;

l  mic dejun;

l  ghid de turism pe toata perioada circuitului;

l  transport cu microbuz licentiat international; 

 

l  intrarile la obiectivele turistice;

l  programele optionale;

l  cheltuielile de deplasare pentru tururile pietonale;

l  asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata);

l  alte cheltuieli personale.

Supliment camera single: 45 Euro/ persoana

Tur by night cu autocarul in ASIA: 20 Euro/ persoana

Vizita Insula Printilor: 50 Euro/ persoana

Seara Turceasca pe vapor + Croaziera Bosfor: 50 Euro/ persoana

 

 

Documente necesare calatoriei: Pasaport valabil minim 6 luni de la data iesirii din Turcia .

 

Observatii:

-       ghidul insotitor poate decide schimbarea ordinii de vizitare a obiectivelor din program, fara a afecta structura generala a acestuia;

-       pretul este calculat pentru un numar minim de 40 de participanti. 

 

Rezerva

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile rezervarii

Solicita oferta