City break in Venetia cu Ghid Diana Slav

4
 
Transport
Perioada 3 – 7 martie 2024
Oferta speciala
de la
 
420
persoana/ sejur

420 euro/ persoana, in camera DUBLA

*Pretul este valabil pentru rezervare si plata avans pana la 22.01.2024

 

De ce sa mergi cu noi in Venetia?

Venetia este una dintre cele mai frumoase si vizitate destinatii din Italia, si considerat unul dintre cele mai romantice orase din lume.

Stiai ca de fapt Venetia se afla situata pe 117 insule mici, conectate printr-o serie de poduri si separate printr-o retea de canale? Un tur ghidat iti va oferi noi perspective si te va duce pe alte stradute mai putin comerciale, astfel incat sa descoperi orasul prin alti ochi, de cunoscator 😊

 

Ziua 1, 3 martie

La ora 12 ne intalnim in Aeroportul Otopeni, de unde ne imbarcam la ora 14:25 pe zborul catre Venetia Treviso. Aterizare la ora 15:30. Cazare la Hotel Prseidente 4* sau similar. Hotelul este situat langa Gara Venezia Mestre, ceea ce ne ofera posibilitati usoare de deplasare pe perioada sejurului.

In aceasta dupa-amiaza descoperim orasul Mestre, considerat mai degraba un cartier al Venetiei.

 Ziua 2, 4 martie

Dupa micul dejun, luam autobuzul sau trenul spre Venetia (cost aproximativ 1,5 euro). Petrecem toata ziua pe insula si bifam principalele obiective: Piata San Marco, Palatul Ducal, Podul Suspinelor, Podul Rialto. Si bineinteles, nelipsita plimbare cu gondola pe Canalul Grande. Ghida noastra, Diana, ne va pregati cu siguranta si ceva special, o incursiune in lumea Aperol Spritz, bautura specifica insulei la Terrazza Aperol.

 Ziua 3, 5 martie

Dupa micul dejun, excursie cu vaporul pe insulele surori Murano – Burano si Torcello.

Murano este renumita pentru atelierele unde se prelucreaza sticla de Murano, iar Burano este cea mai colorata si vesela insula, cunoscuta pentru dantelarii. In Torcello vom vizita Biserica Santa Maria Asunta si Biserica Santa Fosca, doua cladiri care au supravietuit din Venetia medievala.

Ziua 4, 6 martie

Dupa micul dejun, propunem o excursie de o zi la Padova. Luam trenul din Gara Mestre (drumul dureaza cam 30 minute), biletul costa aproximativ 4 - 5 euro/ persoana/ sens, in functie de orar.

Un proverb local compara frumusetea Padovei cu cea a Venetiei: „Venezia la bella, Padova la sua sorella” (Venetia cea frumoasa, Padova sora ei). De Padova se leaga multe personalitati ale vremii, precum Dante, Giotto, Donatello, Galileo Galilei si chiar Constantin Cantacuzino. Tot in Padova gasim si a doua cea mai veche universitate din Italia (dupa cea de la Bologna) si cea mai veche Gradina Botanica din lume, deschisa in anul 1545, patrimoniu mondial UNESCO. 

Ziua 5, 7 martie

Servim micul dejun, facem check out de la hotel (putem lasa bagajele in receptie si revenim dupa ele in cursul amiezii) si ne bucuram de ultima noastra zi in Venetia. Mai vizitam ce nu am apucat in prima zi, luam un pranz pe cinste, ciocnim un Aperol si cumparam ultimele suveniruri sau cadouri pentru cei dragi. In jurul orei 16:30 plecam spre aeroport. La ora 19:45 decolam spre Bucuresti. Aterizare la ora 22:40 in Aeroportul Otopeni.

 

Sfarsitul vacantei noastre!

 

Conditii de calatorie:

-       Grup 10 persoane platitoare. Pentru un numar mai mic de persoane inscrise, se va achita un supliment.

-       Pentru suplimentare locuri, se va verifica disponibilitatea si se va confirma in functie de tariful actual.

-       In Italia se calatoreste cu carte de identitate sau pasaport, in termen de valabilitate. Vezi conditii de calatorie aici: https://www.mae.ro/travel-conditions/3711

  

Conditii de plata:

-       Avans 250 euro la rezervare

-       Diferenta se achita pana la 22.02.2024

 

Conditii de anulare:

-       Daca rezervarea se anuleaza cu mai mult de 10 zile inainte de plecare, avansul nu se restituie

-       Daca rezervarea se anuleaza cu mai putin de 10 zile inainte de plecare, 100% penalizare

 

Tariful include:

-       Bilete de avion, zbor direct Bucuresti – Venetia Treviso - Bucuresti

-       Bagaj de mana, dimensiuni 40 x 30 x 20 cm (rucsac sau geanta de umar)

-       Bagaj de mana, dimensiuni 55 x 40 x 23 cm (troler maxim 10 kg)

-       Cazare 4 nopti cu mic dejun, in camera dubla, la hotel 4*

-       Insotitor de grup, ghid Diana Slav

 

Tariful nu include:

-       Taxa de oras: se va achita la receptie, nu in agentie (intre 2-5 euro/ persoana/ noapte)

-       Intrari la obiectivele turistice si bilete la mijloacele de transport in comun

-       Asigurarea medicala de calatorie

 

Servicii optionale:

-       Transfer Constanta – Aeroport Otopeni: de la 160 lei/ persoana/ dus intors

Informatii parte din contract:

 

Derulare program:

Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru tarile tranzitate.

Hotelurile folosite in programele de circuite culturale sunt hoteluri standard. Lista cu hotelurile confirmate pentru o anumita data de plecare din sezonul curent, va fi nominalizata cu 14 zile inainte de plecare. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.

 

Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu cu exactitate asupra lor.

Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor. Preturile afisate in program sunt informative.

 

Ghizi si programe optionale:Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se viziteaza doar pe exterior.

Agentia recomanda achitarea excursiilor optionale din tara pentru a beneficia de Discount. Ȋn cazul disponibilitatii, unele excursii optionale se pot achita si ȋn timpul derularii programului, ghidul fiind obligat sa elibereze chitanta.

Pentru sumele colectate de catre ghid, in numele turistului, pentru achitarea diferitelor biletele de intrare la obiective / bilete de vaporas / feribot, clientul va primi tichetele locale.

 

Documente de calatorie:

Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice.

Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii.

Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

Pentru calatorie sunt necesare pasaportul / cartea de identitate valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara

In Italia se calatoreste cu carte de identitate sau pasaport, in termen de valabilitate. Vezi conditii de calatorie aici: https://www.mae.ro/travel-conditions/3711

 

Alte informatii utile:

-        Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.

-        Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

-        Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)

-        Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

-        Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.

-        In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.

-        Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

-        Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

-        Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.

-        Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

-        Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

 

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

      Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.

      Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.

      Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).

      Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

      Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

 

TURIST: Am luat la cunostinta oferta si sunt de acord cu programul turistic si cu cele mentionate mai sus: ___________________ (semnatura)

Solicita rezervare

You must agree to the conditions for processing your personal data.

Solicita oferta