Circuit Roma cu Marius Dinu, avion, 09-13 octombrie 2024

4
 
Transport
Perioada 09-13 octombrie 2024
Oferta speciala
de la
 
450
persoana/sejur

450 euro/ persoana, loc in camera dubla; supliment single 200 eur

*Pretul este valabil pentru rezervare si plata avans, pana la 20.07.2024

520 euro/ persoana, loc in camera dubla; supliment single 200 eur

*Pretul este valabil pentru rezervare si plata avans, pana la 20.09.2024

ITINERARIU

Roma – la ”Città Eterna” , Roma – Tivoli –Vatican – Castel Gondolfo – Lacul Nemi

SERVICII INCLUSE

• Bilet de avion Bucureşti – Roma – Bucuresti. Bagaj de mana, dimensiuni 40 x 30 x 20 cm (rucsac sau geanta de umar). Orar zbor: Mie 09 OCT 14:30 București  - 15:35 Roma Ciampino ; Dum 13 OCT 16:00 Roma Ciampino 19:05 București 

• 4 nopți de cazare cu mic dejun la hotel de 4*- Hotel Pineta Palace 4* sau similar

• tur de oras de jumatate de zi cu ghid roman autorizat

• tur cu ghid roman autorizat la Vatican

• însoţitor Marius Dinu, din partea agenţiei pe toata durata excursiei

 

SERVICII NEINCLUSE

• Intrările / biletele la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oras* plătibile la hotel (circa 7 €/persoana/ zi), alte taxe şi cheltuieli personale.

• Intrari la obiectivele turistice ; bilete la mijloacele de transport in comun

• Excursiile opționale, pentru minim 16 persoane: Tivoli – 60 EUR /persoana; Castel Gondolfo &Lacul Nemi 60 EUR / persoana

• Asigurare storno

• Bagaj de mana, dimensiuni 55 x 40 x 23 cm (troler maxim 10 kg) – 48 eur dus intors

PROGRAM Circuit Roma 5 zile Avion

Ziua 1,  București – Roma

Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni, unde ne intalnim la ora 12:00,apoi ne imbarcam pentru zborul spre Roma. Dupa aterizare (ora 15:35), luam mijloc transport in comun, pentru deplasare catre hotel. 

Apoi, va propunem sa faceti un tur de oras HOP-ON - HOP-OFF, pentru a va familiariza cu ce are de oferit Cetatea Eterna. E adevarat ca Roma este orașul operelor de arta și al monumentelor, dar este și orașul in care vei manca cea mai delicioasa pizza si cea mai traznita combinatie de gelato! Incearca inghetata cu salvie si zmeura, sau inghetata cu ricotta sau cu migdale si smochine… asa poti spune ca ai fost la Roma.

In cursul serii, revenim in Roma pentru cazare la acelasi hotel.

Ziua 2 Roma - “ Citta Eterna”

Mic dejun. Incepem vizita in Roma. Supranumita ”Caput mundi” (”Capitala lumii”), la ”Citta Eterna” (”Cetatea eterna”) sau, pur și simplu, ”l’Urbe” (”Orașul”), Roma are o istorie indelungata și nu puțini dintre cei care o cunosc spun ca, daca ar fi sa aleaga un singur oraș pe care sa il descopere de-a lungul vieții, acesta ar fi Roma. Așezata pe malul Tibrului, Roma este una dintre cele mai importante destinații turistice din lume, fiind vizitata anual de milioane de turiști, fascinați de amestecul unic de arheologie, istorie, arta, gastronomie și panorame care iți taie respirația. Roma are nevoie de timp pentru a fi descoperita, dar astazi vom incepe prin a descoperi o parte din comorile Romei: Colosseumul, Columna lui Traian, Piata Venetia, Capitoliul si Pantheonul, Santa Maria Maggiore, San Pietro in Vincoli. Orice alte cuvinte aici ar fi de prisos in fata maretiei acestor constructii!

Dupa ce “Cetatea Eterna”ne-a convins de venerabila sa varsta vom admira si frumusetea sa unica in Piata Navona, Fontana di Trevi si Piata Spaniei. Suntem obositi, dar fericiti ca am avut ocazia sa pasim pe stradutele acestui minunat oras. Ne retragem la hotel pentru odihna binemeritata.

Ziua 3 Roma – Vatican 

Mic dejun. Dimineata, va propunem o vizita la Pantheon sau Colosseum. Dupa-amiaza, vom descoperi Vaticanul, reședința Bisericii Catolice și cel mai mic stat din lume. Pe o suprafața de doar jumatate de kilometru patrat se afla unele dintre cele mai importante opere de arta ale omenirii semnate de Giotto, Leonardo da Vinci, Caravaggio, Tițian sau Rafael, pastrate in Muzeele Vaticanului si capodopere cum ar fi Capela Sixtina si Bazilica Sfantul Petru. Dupa o zi petrecuta in Statul Cetații Vaticanului, va veți convinge ca nicio vizita la Roma nu este completa fara o zi petrecuta la Vatican.

Ziua 4 Roma – Tivoli (excursie optionala cu trenul - 60 eur/persoana)

Astazi ai o zi la dispoziție pentru a-ți face propriul traseu prin Roma și pentru a descoperi acest oraș in ritmul tau. Recomandarea noastra ar fi sa ții cont de zicala care spune ”Cand ești la Roma, fa ceea ce fac romanii!” și sa te pierzi fara griji pe strazile pietruite ale centrului istoric, care te poarta spre piațete fermecatoare, palate renascentiste devenite muzee, biserici baroce, situri arheologice sau magazine care te cuceresc la prima vedere. Bineințeles, pauzele de gelato, paste și pizza sunt mai mult decat recomandate, pentru ca aici s-a nascut la dolce vita, sa nu uitam!

Dupa-amiaza, sugeram o excursie optionala la Villa d’Este din Tivoli, pentru a admira un exemplu de arhitectura renascentista care si-a pus amprenta asupra gradinilor sale somptuoase, terasate, decorate cu cascade și fantani arteziene. Ne intoarcem la hotelul nostru din Roma cu inima plina de amintiri frumoase.

Ziua 5. Dupa mic dejun, eliberam camerele. Timp liber. Daca vreți sa descoperiți mai mult din farmecul Italiei, astazi puteți opta pentru o excursie cu trenul la Castel Gondolfo, o localitate situate pe malul lacului vulcanic Albano, celebra pentru ca aici se afla resedinta de vara a Suveranilor Pontifi. In anul 1871, paralamentul Italian a acordat suveranitatea paei asupre unei lumi reduse, alcatuita din Vatican, Laterano si resedinta de vara de la Castel Gondolfo. Palatul Papal numit si Palatul Apostolic este situat in centrul orasului, fiind construit pe situl fostei resedinte a lui Domitian. Inca de la deschiderea lor, din anul 2014, catre publicul larg, Gradinile Pontificale au captat interesul vizitatorilor din lumea intreaga.

Partea a doua a excursiei ne aduce pe malul lacului Nemi, aflat in inelul exterior la vechiului crater Albano, la est de lacul cu acelasi nume. Cu o circumferinta de aprox 5.5 km si o adancime de 34 de metri este drenat printr-un tunel lung de 3 km. Se spune ca doua galere romane se odihneau pe fundul lacului, dar incercarile de a le aduce la suprafata nu au avut succes. Primii scafandrii au coborat in adancuri in 1895 si unele dintre cele mai valoroase obiecte au fost aduse la suprafata si se afla azi in muzeele din Roma.

In jur de ora 14.30 , trebuie sa fim la aeroportul din Roma pentru zborul spre tara la ora 16:40; aterizam la Bucuresti la ora 19:45

Sfarsitul vacantei noastre!

480 euro/ persoana, loc in camera dubla; supliment single - 250 eur

*Pretul este valabil pentru rezervare si plata avans, pana la 20.07.2024

550 euro/ persoana, loc in camera dubla; supliment single - 250 eur

*Pretul este valabil pentru rezervare si plata avans, pana la 20.09.2024

 

Pretul este calculat pentru un grup minim de 20 de persoane. Pentru un numar mai mic de persoane inscrise, se va achita un supliment.

 

CONDITII DE PLATA (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):

- La inscriere se achita un avans de 250 eur, din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare

- Diferenta se achita cu cel putin 21 de zile inainte de data inceperii excursiei

 

CONDITII DE ANULARE (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):

- Daca rezervarea se anuleaza cu mai mult de 21 zile inainte de plecare: avansul nu se restituie

- Daca rezervarea se anuleaza cu mai putin de 21 zile inainte de plecare: 100% penalizare

 

* Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari serviciiodata achitat avansul, turistul accepta conditiile de comercializare si penalizare din oferta.

SERVICII INCLUSE

• Bilet de avion Bucureşti – Roma – Bucuresti

• Bagaj de mana, dimensiuni 40 x 30 x 20 cm (rucsac sau geanta de umar)

• 4 nopți de cazare cu mic dejun la hotel de 4*- Hotel Pineta Palace 4* sau similar

• tur de jumatate de zi cu ghid local roman

• tur cu ghid roman autorizat la Vatican

• Transfer hotel – aeroport- hotel;

• ghid însoţitor din partea agenţiei pe toata durata excursiei

 

SERVICII NEINCLUSE

• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oras* plătibile la hotel (circa 6€/pers./ zi), alte taxe şi cheltuieli personale.

• Intrari la obiectivele turistice si bilete la mijloacele de transport in comun

• Excursiile opționale, pentru minim 25 de persoane: Tivoli – 60 EUR /persoana, Castel Gondolfo &Lacul Nemi 60 EUR / persoana

• Asigurare storno

• Bagaj de mana, dimensiuni 55 x 40 x 23 cm (troler maxim 10 kg) – 48 eur dus intors

Informatii parte din contract:

 

Derulare program:

Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru tarile tranzitate.

Hotelurile folosite in programele de circuite culturale sunt hoteluri standard. Lista cu hotelurile confirmate pentru o anumita data de plecare din sezonul curent, va fi nominalizata cu 14 zile inainte de plecare. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.

Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu cu exactitate asupra lor.

Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor. Preturile afisate in program sunt informative.

Ghizi si programe optionale:Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se viziteaza doar pe exterior.

Agentia recomanda achitarea excursiilor optionale din tara pentru a beneficia de Discount. Ȋn cazul disponibilitatii, unele excursii optionale se pot achita si ȋn timpul derularii programului, ghidul fiind obligat sa elibereze chitanta.

Pentru sumele colectate de catre ghid, in numele turistului, pentru achitarea diferitelor biletele de intrare la obiective / bilete de vaporas / feribot, clientul va primi tichetele locale.

 

Documente de calatorie:

Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice.

Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii.

Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

Pentru calatorie sunt necesare pasaportul / cartea de identitate valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara

In Italia se calatoreste cu carte de identitate sau pasaport, in termen de valabilitate. Vezi conditii de calatorie aici: https://www.mae.ro/travel-conditions/3711

 

Alte informatii utile:

-        Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.

-        Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

-        Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)

-        Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

-        Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.

-        In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.

-        Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

-        Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

-        Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.

-        Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

-        Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

 

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

•      Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.

•      Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.

•      Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).

•      Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

•      Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

 

TURIST: Am luat la cunostinta oferta si sunt de acord cu programul turistic si cu cele mentionate mai sus: ___________________ (semnatura)

CONDITII DE PLATA (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):

- La inscriere se achita un avans de 250 eur, din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare

- Diferenta se achita cu cel putin 21 de zile inainte de data inceperii excursiei

 

CONDITII DE ANULARE (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):

- Daca rezervarea se anuleaza cu mai mult de 21 zile inainte de plecare: avansul nu se restituie

- Daca rezervarea se anuleaza cu mai putin de 21 zile inainte de plecare: 100% penalizare

 

Solicita rezervare

You must agree to the conditions for processing your personal data.

Solicita oferta