Circuit City Break în Istanbul

4
 
Perioada 2 - 6 decembrie / 9 - 13 decembrie / 16 - 20 decembrie
de la
 
125
persoana / 3 nopti

 

🤩 125 Euro/ persoană

Însoțitor / Ghid local vorbitor de lb. română

Perioade: 2 – 6 decembrie / 9 – 13 decembrie / 16 – 20 decembrie

Număr de persoane: 2 adulți

Transport: autocar

Cazare 3 nopți în camera dublă

Hotel (clasificare): 4*

Mese: mic dejun inclus, cu bufet suedez

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

 

 

 💥Punct de plecare: gara CFR Constanța (vaporaș), ora 22.00

Traseu: Vama Veche (frontieră România - Bulgaria) - Varna - Burgas (popas) - Kîrklareli (frontieră Bulgarai - Turcia) – Istanbul

 

🔶 𝐳𝐢𝐮𝐚 𝟏: Începem vacanța în Istanbul cu un  𝐬𝐡𝐨𝐰 𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫 la una dintre cele mai importante fabrici de piele și blănuri din Istanbul. Aici vom putea admira cele mai noi colecții și vom putea cumpăra la prețuri de fabrică produse din piele sau blană. Ne continuam plimbarea catre  Biserica Maicii Domnului din Vlaherne. Aceasta a fost sanctuarul cel mai sfânt din Constantinopol.[1] Făcea parte din suburbia Blachernae, situată în nordul capitalei Constantinopol între Mănăstirea Chora, poarta Andrinopole și Cornul de Aur. Distrusă de diferite seisme de-a lungul secolelor, biserica a fost restaurată cu nenumărate ocazii, cea mai recentă fiind în 1960. Fântâna sa sacră rămâne un loc de pelerinaj pentru creștinii ortodocși cât și pentru musulmani.

𝐂𝐚𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐥𝐚 𝐡𝐨𝐭𝐞𝐥 și timp liber de acomodare.

Ziua continua cu poveștile fabuloase ale 𝐌𝐚𝐫𝐞𝐥𝐮𝐢 𝐁𝐚𝐳𝐚𝐫 din Istanbul, una dintre cele mai mari și mai vechi piețe acoperite din lume, cu 61 de străzi acoperite și peste 4.000 de magazine, ne sunt dezvăluite la pas farmecul și vibrația zonei fiind o experiență. Sutele de magazine de aur, ceramică, îmbrăcăminte, poșete sau dulciuri orientale vă vor conduce printr-o poveste într-unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume.

Lăsând în urmă atmosfera trepidantă în care cu siguranță vă veți întoarce în următoarele zile, ne continuăm traseul către alte două bijuterii arhitectonice: Moscheea  Albastră și Hagia Sofia.

𝐌𝐨𝐬𝐜𝐡𝐞𝐞𝐚 𝐀𝐥𝐛𝐚𝐬𝐭𝐫𝐚 poartă acest nume datorită celor peste 20.000 de panouri interioare de faianță în majoritate de culoare albastră, impresionează prin mărime și spațiile ample care pot să adăpostească în interior aproximativ 10.000 de persoane.

La numai câțiva pași, străbătând o frumoasă piață se află următorul obiectiv impresionant, 𝐇𝐚𝐠𝐢𝐚 𝐒𝐨𝐟𝐢𝐚. Cu o istorie extraordinară și elemente de arhitectură impresionante, Hagia Sofia a deținut peste 1000 de ani recordul celei mai mari cupole din lume, fiind depășită de Catedrala Sfântul Petru din Roma.

🔶 𝐳𝐢𝐮𝐚 𝟐: 𝐄𝐱𝐜𝐮𝐫𝐬𝐢𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐬𝐚 (autocar - 35 euro/pers)

Pastram cazarea in İstanbul, dar dupa micul dejun plecam sa savuram cel mai bun Iskender traditional in orasul Bursa, Prima capitala a Imperiului Otoman. Bursa este numita de multe ori "Bursa verde" - Yeşil Bursa, datorita frumoaselor parcuri cu vegetatie aflate pe intinderea orasului, precum si datorita padurilor vaste care se intind in afara orasului Bursa.

Vizita si cumparaturi in Bazarul Central || Bazarul Central este un vast labirint de străzi acoperite de piețe, rulote unde dormeau cândva comercianții și depozite în care erau depozitate mărfurile. Multe dintre clădirile depozit (numite bedestans) și caravanserais (numite hans) găzduiesc acum magazine, iar curțile lor centrale liniștite cu frunze sunt folosite ca cafenele în aer liber.

Cumalıkızık Village este o capsulă a timpului. Când vedem casele din chirpici, lemn și piatră pictate în violet, albastru sau galben de-a lungul străzilor înguste pavate cu piatră, rămâneți uimiți de natura bine conservată a satului.

Ulu Cami (Marea Moschee) din Bursa se află în mijlocul pieței centrale a orașului, așa că o vizită poate fi încorporată cu ușurință în explorarea cartierului.

Moscheea Verde 🕍(Yeşil Cami) a fost construită de sultanul Mehmed I, iar Mormântul Verde (Yeşil Türbe) învecinat este sarcofagul sultanului. Moscheea Verde a fost construită în 1422 și este un bun exemplu al stilului arhitectural otoman distinct, care evolua pentru a înlocui designul selgiucizi. Pereții interiori sunt acoperiți cu decorațiuni de lucru cu faianță. Mormântul Verde are, de asemenea, detalii elaborate de plăci, atât la interior, cât și la exterior.

 🔶 𝐳𝐢𝐮𝐚 𝟑: Un altfel de Istanbul: o zi de poveste în Asia. Vom face trecerea în 𝐂𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐀𝐬𝐢𝐚𝐭𝐢𝐜(excursie autocar 30€ ) îndreptându-ne către 𝐏𝐫𝐨𝐦𝐞𝐧𝐚𝐝𝐚 𝐂𝐚𝐦𝐥𝐢𝐜𝐚, cel mai înalt deal din Istanbul, care oferă o panoramă deosebită asupra orașului și strâmtorii Bosfor. În imediata apropiere se află 𝐜𝐞𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐦𝐨𝐬𝐜𝐡𝐞𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐈𝐬𝐭𝐚𝐧𝐛𝐮𝐥, 𝐌𝐨𝐬𝐜𝐡𝐞𝐞𝐚 𝐂𝐚𝐦𝐥𝐢𝐜𝐚 care poate găzdui peste 60.000 de persoane!

Ziua continuă cu o vizită la unul dintre cele mai impresionante mall uri de pe partea asiatică a Istanbului. O marină cu o arhitectură extraordinară adăpostește aproximativ 150 de magazine ale unor branduri celebre. Tot aici vom putea vizita💯  Lion Park 🦁🐯 unde vom putea admira felinele Lei, Tigri,Pantere,Leoparzi ,etc într-un cadru natural deosebit. (pret vizita Lion Park 240TL) O altă atracție a zonei este și Acvariul🐬🐋 care oferă vizitatorilor o imagine a vieții acvatice și nu numai din toate zonele lumii. (pret vizita acvariu 240TL)

Excursia noastră pe tărâmul asiatic va continua cu unul din simbolurile Bosforului, Turnul Fecioarei (Kız Kulesi), cunoscut și sub numele de Turnul lui Leandros încă din perioada bizantină, care este un turn pe o mică insuliță la intrarea de sud a strâmtorii Bosfor, la 200 m de coastă.

Ne întoarcem spre hotel, timp liber la dispoziție.

💥𝐒𝐞𝐚𝐫𝐚 – Am lăsat pentru seară o experiență unică și extraordinară,    𝐂𝐫𝐨𝐚𝐳𝐢𝐞𝐫𝐚 𝐩𝐞 𝐁𝐨𝐬𝐟𝐨𝐫 ALL INCLUSIVE! Cina,     dansurile și muzica    tradițională turcească, îmbinate cu peisajul de vis de pe Bosfor și Istanbulul luminat feeric vor face această croazieră o seară memorabilă, greu de descris în cuvinte. (50 euro/pers. – transport hotel – navă tur retur, croazieră de seară pe Bosfor, cină, băuturi alcoolice și nealcoolice dansuri și muzică tradițională).

🔶 𝐳𝐢𝐮𝐚 𝟒: Servim micul dejun si plecam spre casa.

 

 

Documente necesare calatoriei: 𝐩𝐚𝐬𝐚𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐯𝐚𝐥𝐚𝐛𝐢𝐥 𝐜𝐞𝐥 𝐩𝐮𝐭𝐢𝐧 𝟔 𝐥𝐮𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐫𝐞𝐭𝐮𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐢𝐧 𝐭𝐚𝐫𝐚.

Tariful NU include:

• Asigurarea medicală (opțional)

• Cameră single suplimentară (70 euro/pers.)

• 10 euro/pers suplimentar pentru primele 5 rânduri (în autocar)

• Intrarea la obiectivele turistice

 

• Grup minim 40 persoane

 

 

 

 

 

 

Solicita oferta

You must agree to the conditions for processing your personal data.

Solicita oferta