Condiții de anulare a biletului de avion
Companii aeriene low-cost
La majoritatea companiilor aeriene low-cost, biletul de avion nu este rambursabil în cazul anulării rezervării. Cu mici excepții – decesul pasagerului înainte de îmbarcare sau a unei rude de gradul întâi a pasagerului – liniile aeriene low-cost nu rambursează suma pentru biletul de avion dacă pasagerul decide să renunțe la rezervare.
În cazul anulării unei călătorii din cauza decesului unei rude de gradul întâi, pasagerul trebuie să contacteze Serviciul Clienți la 0723/73 20 73. Pe baza documentelor doveditoare (certificatul de deces al rudei și alte documente care vă vor fi specificate de agenții eSKY), vom proceda în numele dumneavoastră pentru a vi se restitui banii pentru rezervarea anulată.
Dacă zborul e anulat din alte motive decât cele menționate mai sus, compania aeriană taxează anumite sume ce diferă de la un operator la altul.
Se poate anula biletul dacă pasagerul e bolnav?
Companiile aeriene low-cost returnează sumele cheltuite pe rezervare în anumite condiții specificate de fiecare operator în condițiile de rezervare. Cu toate acestea, fiecare caz e tratat individual de compania aeriană, de aceea vă recomandăm să consultați Serviciul Clienți: operatorii noștri vă vor informa asupra condițiilor de anulare a biletului de avion și vă vor trimite lista de documente necesare pentru a face dovada imposibilității călătoriei, în baza cărora se face rambursarea costurilor biletului de avion.
Companii aeriene de linie
Fiecare companie aeriană de linie își stabilește condițiile de anulare a biletului de avion, de aceea, înainte de a finaliza rezervarea, e recomandat să citiți cu atenție Termenii și condițiile de rezervare.
Cu toate acestea, rețineți că nu toate companiile rambursează integral tariful biletului de avion, dar în cele mai multe cazuri e posibil să recuperați sumele ce corespund taxelor și serviciilor adiționale. In cazul unei rezervări cu mai multe segmente de zbor, dacă unul din segmente nu este utilizat, rambursarea sumei corespunzătoare acestuia poate fi imposibilă sau limitată la o anumită sumă de bani.
Atenție!
- pentru ca rambursarea sumei pentru biletul de avion să decurgă fără probleme, vă recomandăm să solicitați restituirea costurilor înainte de data de plecare programată;
- în afară de taxele de aeroport, și alte taxe pot fi rambursate integral sau parțial;
- dacă vă aflați în imposibilitatea de a onora rezervarea, vă rugăm să contactați Serviciul Clienți la numărul 0723/73 20 73 cât mai curând posibil;
- returnarea biletului de avion în ziua în care a fost emis este posibilă întotdeauna. Pentru aceasta, apelați Serviciul Clienți. Incepând din ziua următoare emiterii biletului de avion, e posibil ca linia aeriană să perceapă o taxă pentru anularea rezervării.
- anumite companii aeriene returnează costurile integrale ale rezervării în cazul refuzării vizei. Pentru a afla care sunt aceste companii și pentru ce zboruri se aplică această regulă, contactați Serviciul Clienți.
Pot returna biletul dacă mă îmbolnăvesc?
Majoritatea companiilor aeriene de linie limitează rambursarea costului biletului de avion la cazuri speciale, ca decesul pasagerului sau a unei rude de gradul unu a pasagerului.
Cu toate acestea, în cazuri excepționale care pun pasagerul în imposibilitatea de a călători, compania aeriană poate lua decizia de a returna parțial sau total suma cheltuită pe rezervare. In acest sens, pasagerul trebuie să trimită documentele care să justifice anularea biletului de avion la agenția care a efectuat rezervarea .
Rețineți că astfel de cazuri sunt tratate individual, iar compania aeriană poate lua decizia de a nu rambursa costul rezervării dacă documentele justificative nu întrunesc anumite condiții specificate în regulamentul companiei.
Atenție!
-
- rezervarea de locuri
Rezervarile de locuri pentru zboruri se fac cu ajutorul sistemelor internationale computerizate de rezervari, care permit accesul agentiei de turism la bazele de date ale companiilor de transport aerian si rezervarea efectiva a locurilor pentru o anumita cursa in favoarea pasagerilor.
Odata cu efectuarea rezervarii, pasagerul va primi de la agentie informatii referitoare la pretul zborului (valabil la data rezervarii), precum si informatiile referitoare la conditii, restrictii si reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumparat in baza respectivei rezervari.
- emiterea biletelor de avion
Emiterea biletelor de avion rezervate si plata acestora se face conform conditiilor impuse de catre fiecare companie aeriana in parte. Pasagerul are obligatia sa se informeze despre termenul pana la care rezervarea sa este valabila si sa se prezinte in termen pentru achitarea biletului, pentru a intra in posesia acestuia. Termenele pot fi schimbate oricand de companie, situatie in care agentia va anunta pasagerul despre modificare, fara a putea fi insa facuta raspunzatoare in vreun fel de catre acesta pentru o eventuala anulare.
- modalitati de plata
Pasagerul poate plati biletul de avion in lei (Curs BNR + 2%) sau EUR pentru toate companiile internationale de transport aerian.
- preturile biletelor de avion
Preturile biletelor de avion se calculeaza in mod dinamic in functie de diferite conditii impuse de companiile de transport aerian. Din cauza ca pretul unui bilet pentru o destinatie poate fi diferit in functie de perioada in care calatoriti, nr-ul de zile petrecut la destinatie, varsta dvs. sau clasa de confort, nu se pot publica niste tarife universal valabile pentru biletele de avion.
De aceea ori de cate ori doriti sa calatoriti trebuie sa verificati tariful pentru biletul dorit consultand sistemul de rezervari online.
De asemenea, informatiile referitoare la reguli, cvare provin din comunicarile scrise sau transmise computerizat de catre companie, prin sistemele de rezervare centralizate sau direct de la agentie, au un caracter continuu, modificarile pot fi permanente, drept pentru care ele nu pot fi traduse si publicate in vreun inscris.
Pretul oricarui bilet de avion presupune conditii, reguli si restrictii speciale aplicabile calatoriei la care se refera documentul respectiv in mod special. Pasagerul are obligatia sa se informeze despre aceste reguli inainte de a cumpara respectivul bilet. Dupa cumpararea biletului se considera ca pasagerul a luat la cunostinta despre toate aceste reguli, el nu mai poate pretinde ca nu a fost informat, odata ce a intrat in posesia biletului de avion.
- asigurarea medicala
Legislatia romana prevede ca orice cetatean roman care doreste sa calatoreasca in afara granitelor tarii sa detina asigurare medicala valabila pe toata perioada calatoriei.
- Asigurarea medicala se poate face la orice agentie de turism sau chiar la aeroport
- Pretul ei este in functie de nr-ul de zile al calatoriei.
- Asigurarea medicala se poate face la orice agentie de turism sau chiar la aeroport
- rezervarea de locuri
- Drumul spre aeroport
- de acasa
cu masina personala sau cu o companie de taximetre
- de la hotel
cu masina hotelului speciala pentru transportul clientilor la
aeroport
- cu masina personala
daca o lasati in aeroport pana la intoarcere trebuie parcata in
locurile speciale amenajate pentru parcare.
- cu transportul in comun
pentru Bucuresti veti folosi masina speciala pentru transportul spre aeroportul Otopeni.
- de acasa
- In aeroport
- timpul necesar pentru imbarcare
prezentarea la zbor se face cu minim 1 ora si 30 minute inainte de imbarcare.
- informatii de ultima ora despre zbor
aceste informatii le primiti de la biroul de informati situat in aeroport.
Se pot referi la :
- ora exacta a decolarii avionului
- daca avionul va avea intarziere
- la ce ora ajungeti la destinatie
- ora exacta a decolarii avionului
- Bagajul de mana
Bagajele care pot fi luate in avion au urmatoarele dimensiuni 55*35*25 cm. Daca angajatii companiei aeriene care efectueaza acest zbor sau personalul avionului vor considera ca acesta reprezinta un posibil impediment pentru siguranta sau pentru confortul dvs. bagajul va fi luat si incarcat ca bagaj de cala.
Nu puneti niciodata in bagajul de cala obiecte de valoare, bani, medicamente, documente importante sau bijuterii. Ar fi bine daca transportati numai lucrurile necesare calatoriei. Companiile aeriene transporta milioane de bagaje in toata lumea si este inevitabil ca din cand in cand bagajele sa nu soseasca la timp.
- Anumite obiecte sunt interzise in avion
Este vorba de obiectele ascutite sau care pot fi transformate in diferite arme: cutit, foarfeca, spray paralizant, in general obiecte contondente si explozibile.
- Greutatea maxima a bagajelor
In functie de destinatia dvs., greutatea maxima a bagajelor poate fi:
- pentru Europa - 20 kg/pers.(clasa Economy)
- pentru USA/Canada - 32 kg/pers (23 kg gratis iar restul de pana la 32 kg se plateste excedent de b agaj in functie de fiecare companie).
- pentru Europa - 20 kg/pers.(clasa Economy)
- Bagajele trebuiesc personalizate
pentru ca este posibil ca in acelasi avion sa fie multe bagaje care au un design aproximativ la fel sau identic, personalizati bagajul dvs., adaugand o eticheta cu numele dvs.
- timpul necesar pentru imbarcare
- La imbarcarea in avion
La imbarcarea in avion trebuie sa aveti la indemana urmatoarele documente:
- pasaportul dvs.
- biletul de avion
- si asigurarea medicala.
De asemenea, legislatia in vigoare prevede sa aveti asupra dvs. o suma de bani necesara pentru toata perioada calatoriei, dupa cum urmeaza: 50 euro / zi pentru tarile foste socialiste, sau 100 euro / zi pentru tarile vest-europene. Puteti avea asupra dvs. si carduri bancare de credit sau debit.
- pasaportul dvs.
- In avion
- ocupa locul specificat pe bilet
In clipa prezentarii biletului la check-in, iti va fi specificat un loc in avion pe care va trebui sa-l respecti, si pe care nu il poti schimba pana la destinatie.
- asculta cu atentie indicatiile date de pilot si de stewardeza pentru decolare si aterizare
Dupa ocuparea locului in avion vei primi niste indicatii din partea stewardezei, care se refera la masurile de securitate in cazul unui eveniment neprevazut. Aceste indicatii vor trebui respectate pentru o calatorie fara probleme.
- ocupa locul specificat pe bilet
- In cazul pierderii bagajului
-
In cazul in care ajungeti la destinatie si nu gasiti bagajul in aeroport, va trebui sa va indreptati spre biroul special amenajat in cadrul aeroportului respectiv, unde veti depunde o plangere in acest sens.
Desi nu este un lucru frecvent, se poate intampla ca bagajul dvs. sa fie ratacit, mai ales cand ati parcurs un zbor cu escala care a necesitat transportarea bagajului dvs. dintr-un avion in altul.
In general, daca bagajul dvs. este ratacit, va trebui sa va asteptati la cel putin 24h, pana cand acesta va ajunge din nou in posesia dvs. Persoana responsabila de la aeroport va va solicita toate metodele prin care va poate contacta, iar bagajul dvs. va fi livrat la hotelul sau adresa unde veti locui in orasul resectiv.
Trebuie sa mai stiti si faptul ca in toate cazurile de intarziere, distrugere sau pierdere a bagajelor sau a continutului acestora companiile aeriene au o raspundere limitata de 20 USD/kilogram/bagaj. De asemenea au raspundere limitata si in cazul conexiunilor pierdute, a intarzierilor sau anularii unor zboruri.
Pentru informații specifice legate de călătoria dumneavoastră, contactați Serviciul Clienți la numărul de telefon 0723/73 20 73 sau trimiteți un email la adresa office@dolphin-travel.com
Dolphin Travel & Events SRL
| CUI RO17359590 | J13 / 785 / 2005| Licenta turism nr. inregistrare: 3506 / 27.03.2012 | Brevet turism nr: 9612 / 16.02.2005 | A.N.P.C. - www.anpc.gov.ro
PROGRAM
Luni - Vineri: 09:30 - 17:30
Str. Poporului nr. 36
Constanta - Romania
Tel: 0734.986.289
PARTENERI | ||
![]() |
![]() |
![]() |